Wuy Ling, Rotterdam, Holland | photo's | digital mixed media | info | news |

vrijdag, oktober 26, 2007

kunst aan't IJ


De eerste expositie uit de serie KUNST AAN ’T IJ zal te zien zijn vanaf 15 oktober as. Fotograaf en kunstenaar Wuy Ling Djamaludin neemt ons mee naar haar wereld van vervlogen tijden en de schoonheid van vergankelijkheid. In haar werk onderzoekt ze de grenzen van de vertrouwde waarneming. Door het tonen van fragmenten van een geheel plaatst ze dingen buiten hun gebruikelijke context en ontstaat er een spannend fotografisch beeld. Wuy Ling zal een serie hotelinterieurs tonen waarvan de werken als fotoprint op linnen zijn uitgevoerd. Wuy Ling voltooide een opleiding aan de Fachoberschule für Gestaltung in Bremen (Duitsland) en de Willem de Kooning academie in Rotterdam.

De expositie vindt plaats in het prachtige kantoorpand van Global Ruitenberg Advocaten aan de Piet Heinkade in Amsterdam. Dit advocatenkantoor staat voor openheid, vermijdt de bewandelde paden en richt zich op de ondernemende mens van alle culturen die we in Nederland rijk zijn. KUNST AAN ’T IJ kwam tot stand in een samenwerkingsverband tussen Global Ruitenberg Avocaten en de Samenwerkende Vakfotografen Nederland (SVFN).

De expositie van WUY LING zal te zien zijn van 15 oktober 2007 tot 15 januari 2008. De toegang is vrij. Graag nodigen we u uit de expositie te bezichtigen. U kunt contact opnemen met Anne of Sabrina voor een afspraak:

www.globalruitenberg.com
info@globalruitenbergadvocaten.com
020-6272735

Global Ruitenberg Advocaten
Piet Heinkade 215
1019 HM Amsterdam

donderdag, mei 04, 2006

expositie Amersfoort 21 mei-21 juli 2006


UITNODIGING

opening expositie

zondag, 21 mei 2006 van 13.00 - 17.00 uur (toegang vrij)



WUY LING'S SPOREN VAN DE TIJD

Op zondag, 21 mei a.s. opent ART TRANSIT opnieuw haar deuren aan de Recordweg 2 in Amersfoort. Van 13.00 - 17.00 uur zijn weer hoogwaardige kunstwerken te zien in vele disciplines, waaronder sculpturen, schilderijen, sieraden en fotografie.

Fotografe Wuy Ling Djamaludin is gefascineerd door de sporen van de tijd. In haar werken is geen plaats voor bloeiende bloemen. In plaats daarvan legt zij de schoonheid van verwelkte tulpen vast. Voor haar geen nest dartelende puppies, maar een uit het nest gevallen vogeltje. Nog kaal, met het begin van veertjes. Gestorven, nog voor het leven echt begon. Verstild, teer.

Door het gebruik van egale achtergronden, stuurt Wuy Ling de blik van de kijker naar datgene wat men in het normale leven gemakkelijk over het hoofd ziet. De fijne belijning van het detail geven haar werk transparantie. Haar close-ups zijn confronterend en mooi. Opvallend is de intensiteit van kleur.

De werken van Wuy Ling worden vormgegeven als C-print of foto pigmentprint. Soms bewerkt zij haar fotomateriaal digitaal, zodat een collage van gecombineerde technieken ontstaat. Wuy Ling volgde opleidingen aan de Fachoberschule für Gestaltung in Bremen (Duitsland) en de Willem de Kooning academie in Rotterdam.

Yvonne Krol


LOCATIE
Recordweg 2, 3821 AS Amersfoort (industrieterrein De Hoef, Van Munster complex)


DUUR EXPOSITIE
21 mei - 21 juli 2006
Openingstijden: maandag t/m donderdag 8.30 - 17.00 uur, vrijdag 8.30 - 16.00 uur


DEELNEMERS
☐ Dicky Brand, beelden, objecten
☐ Margarethe Broers, toegepaste kunst (kunstmeubels)
☐ Wuy Ling Djamaludin, fotografie (C-prints, foto pigmentprints)
☐ Marly Kruytzer, sieraden
☐ Ine Mourick, figuratieve kunst (acrylverf schilderijen)
☐ Marli Turion, conceptuele kunst (olieverf schilderijen, gemengde techniek, C-prints)
☐ Henk van Vessem, abstracte kunst (olieverf schilderijen)


INFORMATIE
ART TRANSIT, Postbus 225, 3870 CE Hoevelaken
Telefoon 033 - 2580465
E-mail info@arttransit.com
Internet www.arttransit.com